Een dagje weg naar Amsterdam? Dit moet je zeker gezien en gedaan hebben!

Amsterdam is een stad met een rijke geschiedenis. Daarnaast is het natuurlijk de hoofdstad van Nederland. Deze twee feiten zorgen ervoor dat er jaar in jaar uit grote hoeveelheden toeristen naar Amsterdam komen. Ben jij nog niet eerder in onze hoofdstad geweest? Dan is dit zeker eens de moeite waard. Je kunt er onder meer goed shoppen, maar er zijn ook nog eens talloze bezienswaardigheden. In onderstaande tekst vertellen wij jou wat je allemaal gezien en gedaan moet hebben wanneer jij een bezoek brengt aan Amsterdam.

Holland

Bezienswaardigheden in Amsterdam uit de Gouden Eeuw

In de Gouden Eeuw was Amsterdam hét handelscentrum van de wereld. Dit was met name te danken aan de VOC en WIC. Deze twee handelsorganisaties voeren met hun schepen de hele wereld over om handel te drijven. Dit leverde veel geld op. Daardoor werden er in Amsterdam allerlei grote gebouwen gebouwd. Een groot deel van deze panden is nog steeds te zien in Amsterdam. Zo vind je in Amsterdam bezienswaardigheden uit de Gouden Eeuw. Van de buitenkant zien deze gebouwen er vaak al prachtig uit. Maar wanneer je toch in Amsterdam bent, moet je dergelijke panden ook zeker eens van binnen gaan bekijken.

De Wallen zijn bezienswaardigheden in Amsterdam

Een van de toeristische bezienswaardigheden in Amsterdam zijn de Wallen. In dit gebied in Amsterdam vind je namelijk allemaal prostituees. Zij staan hier in een aantal straten opgesteld achter de ramen. Mede daardoor zijn de Wallen ook zeer in trek bij de vrijgezelle mannen. Toch brengen ook veel andere toeristen een bezoekje aan dit gebied. Daarom behoren de Wallen ook zeker tot de beste bezienswaardigheden in Amsterdam. Je kunt dit gebied gewoon gratis bezoeken. Alleen wanneer jij bij één van de prostituees naar binnen wilt, moet je vaak fors betalen.

Top 10 bezienswaardigheden Amsterdam

AmsterdamZoals je al kon lezen is er genoeg te zien in Amsterdam. Je kunt onder meer de panden uit de Gouden Eeuw bezichtigen of de Wallen bezoeken. Er is echter nog veel meer. Wij willen je met alle plezier een top 10 van bezienswaardigheden in Amsterdam geven, maar dat is ontzettend lastig. Er is namelijk zoveel te zien in deze stad. En wat wij mooi vinden, behoort misschien wel weer niet tot jouw top 10 met bezienswaardigheden in Amsterdam. Wanneer jij op voorhand een goed idee wilt hebben van de bezienswaardigheden in deze stad, doe je er goed aan op het internet te kijken. Zodoende kun jij alvast een eigen top 10 met bezienswaardigheden in Amsterdam opstellen.

Tickets voor Madame Tussaud

We lichten hier tot slot nog één bezienswaardigheid in Amsterdam uit en dat is Madame Tussaud. Zeker wanneer jij met je kinderen naar Amsterdam gaat, is dit een aanrader. Dit is namelijk een museum met wassen beelden van sporters, artiesten en andere bekende binnen- en buitenlanders. Nadeel is alleen dat de tickets voor Madame Tussaud vaak vrij prijzig zijn. Althans, wanneer je ze aan de deur koopt. Bovendien moet je dan vaak plaatsnemen in de lange rij. Koop daarom je Madame Tussauds Amsterdam ticket  alvast via het internet. Zo bespaar je niet alleen behoorlijk wat geld, maar je hoeft ook niet in de lange rij te staan. Mensen die al kaarten hebben, mogen namelijk via een speciale ingang. En dat is wel zo makkelijk natuurlijk!