Hoe bak je pannenkoeken?

Ben jij met je gezin een gezellig dagje weg naar Amsterdam geweest? Dan is het natuurlijk leuk om de dag gezellig af te sluiten. En hoe kan dat beter dan gezamenlijk pannenkoeken te eten? Hiervoor kun je naar één van de vele pannenkoekenrestaurants in Nederland. Dit is alleen wel wat prijzig. Zeker na een duur dagje Amsterdam zit je hier waarschijnlijk niet op te wachten. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf pannenkoeken te bakken. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Wees gerust, want het is helemaal niet moeilijk. Wij vertellen je in deze tekst precies hoe je pannenkoeken moet bakken.

De benodigde ingrediënten

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z1ajYx0UIxo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>Voordat je kunt beginnen met het bakken van pannenkoeken, moet je natuurlijk wel de juiste ingrediënten hebben. Maar wat moet je allemaal in huis hebben om pannenkoeken te bakken? Met bloem, melk, eieren, zout en boter heb je al voldoende. Doe in eerste instantie de bloem in een schaal en voeg hier de melk en eieren aan toe. Met een staafmixer of garde roer jij dit vervolgens door elkaar heen. Voordat je begint met bakken is het verstandig de smaak even te proeven. Vind je het nog wat flauw? Voeg dan gewoon wat zout toe tot er meer smaak aan het beslag zit.

Beslag klaar? Bakken maar!pancakes

Heb je het beslag gereed? Dan kan het bakken beginnen. Voordat je het beslag in een koekenpan giet, is het handig hier eerst wat boter of olie in te doen. Zo voorkom je dat jouw pannenkoek binnen de kortste keren zwart wordt. Zorg er altijd voor dat het beslag de hele boden van de pan bedekt. Blijf ook altijd in de buurt, want anders is de kans op een aangebrande pannenkoek heel groot. Na twee minuten kun je de pannenkoek omdraaien. Doe dit voorzichtig. Ga altijd eerst met een spatel langs de rand. Heb je de pannenkoek omgedraaid? Laat deze dan nog twee minuutjes doorbakken en je bent klaar.

Pannenkoeken bakken op een makkelijke manier

Heb je wat minder tijd en wil je snel wat pannenkoeken bakken? Dan kun je tegenwoordig in de supermarkt ook speciale pakjes kopen. Hierdoor wordt het pannenkoeken bakken een stuk makkelijker. Er zijn tegenwoordig zelfs pakken waar je bijvoorbeeld alleen nog maar wat melk of water aan toe moet voegen. Tijdgebrek is dus geen excuus meer om geen pannenkoeken te bakken. Binnen een paar minuten heb jij namelijk al overheerlijke pannenkoeken op tafel staan!

Kledingwinkels in Amsterdam

Pannenkoeken bakken is harstikke leuk, maar je houdt je kleren hierbij niet altijd schoon. Vaak gaan vlekken er in de was nog wel uit, maar dit is helaas niet altijd het geval. Wanneer jij de vlekken niet uit je kleding krijgt, moet je deze weggooien. Jammer, maar je hebt dan natuurlijk wel weer een goede reden om te shoppen. En waar kan dit beter dan in onze hoofdstad? Je hebt namelijk heel erg veel kledingwinkels in Amsterdam. Hierdoor wordt de kans dat je wat vindt natuurlijk al een stuk groter. Ben jij de kledingwinkels in Amsterdam wel even zat? Dan kun je hier natuurlijk ook prima wat bezienswaardigheden bezoeken of een terrasje pakken!