Hoe word je een succesvolle pannenkoekenbakker?

pancake menuHeb jij veel plezier in het bakken van pannenkoeken? Dan doe je dit waarschijnlijk ook regelmatig. En hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Dit wil echter nog niet zeggen dat jij momenteel ook al een goede pannenkoekenbakker bent. Is dit wel je ambitie? Dan kun je vast en zeker wat tips gebruiken. Daarom geven wij je in deze tekst een aantal tips om een succesvolle pannenkoekenbakker te worden.

Gebruik een goede koekenpan

Koekenpannen zijn er vandaag de dag in veel verschillende soorten en maten. Een groot deel van de pannenkoekenbakkers is geneigd een pan met dunnen bodem te kiezen. De pannenkoeken zijn dan immers snel klaar. Niet verstandig, want zo is de kans op aanbranden ook groter. Wanneer jij een succesvolle pannenkoekenbakker wilt worden, gebruik je een pan met dikke bodem. De warmte wordt zo namelijk beter verspreid. Zo brandt jouw pannenkoek niet aan en is de smaak ook nog eens beter.

Slechts één keer draaien

presentationBak jij pannenkoeken door ze slechts één keer te draaien? Dan ben je op de goede weg een succesvolle pannenkoekenbakker te worden. Waarom? Omdat je dan precies weet wanneer jij jouw pannenkoek moet draaien. Vaker draaien zorgt er namelijk voor dat de pannenkoek een stuk minder luchtig wordt.

Waar moet je in bakken?

De pannenkoeken bak je natuurlijk in een koekenpan. Maar gebruik je olie of boter? Dat is voor veel pannenkoekenbakkers een lastige keuze. De smaak van een pannenkoek komt vaak het beste tot zijn recht wanneer je boter gebruikt. Probleem is alleen dat boter sneller aanbrandt dan olie. Lukt het jou om pannenkoeken in boter te bakken zonder dat deze aanbranden? Dan ben jij zeker op weg om een succesvolle pannenkoekenbakker te worden.

De kunst afkijken in Amsterdam

Wil jij ooit in een pannenkoekenrestaurant werken? Dan kun je natuurlijk eens de kunst af gaan kijken in een echt restaurant. En waar kan dat beter dan in Amsterdam? Hier vind je namelijk een groot aantal pannenkoekenrestaurants. Is Amsterdam voor jou relatief ver reizen? Dan kun je er natuurlijk een dagje weg naar Amsterdam van maken. Huur een fiets in Amsterdam, breng een bezoek aan Madame Tussaud of maak een city trip door Amsterdam. Tussendoor kun jij dan mooi bij verschillende pannenkoekenrestaurants inspiratie opdoen. Benieuwd hoe de pannenkoeken gemaakt worden? Vraag dan gewoon eens of je een kijkje mag nemen in de keuken. Met de tips van de koks word jij vast en zeker een succesvolle pannenkoekenbakker.